دلستون

نگفتنی های از دهان در رفته ی مصطفا
دلستون

نخلستون خونه ی نخلا ؛
دلستون آرامگاه منه.
________________

Home

صفحه اینستاگرام

کانال تلگرام

About

آدرس کوتاه شده برای لینک دادن در بلاگفا :

http://goo.gl/Rql0Wp

.

گناه خوشمزه

پنجشنبه, ۵ فروردين ۱۳۹۵، ۰۲:۱۲ ق.ظ

گناه ها ماهیت های متفاوتی دارند. بعضی گناه ها کار راه اندازند. دروغ معمولا اینگونه است. بعضی گناه ها سودآورند. مثلا غلو در معامله (که بدجوری رایج است). بعضی گناه ها تسکین دهنده اند. مثل فحش دادن. اما بعضی گناه ها واقعا لذت بخش اند. من تا به این سن که رسیده ام گناهی لذت بخش تر از غیبت کردن ندیده ام. و بارها به این اندیشیده ام که چرا غیبت انقدر لذت بخش است؟ (البته لذت بخش برای وقتی غرق در گناهی و به زشتی های آن واقف نیستی یا آن لحظه حواست نیست). شما فکر می کنید چرا غیبت اینقطوری است؟

من فکر میکنم وقتی انسان غیبت می‌کند ناخودآگاه و به خاطر ماهیت غیبت کردن، ظاهرا در جایگاه یک انسان کامل قرار می گیرد(یک جایگاه کاملا دوست داشتنی). چون وقتی صفتی را به کسی نسبت میدهد بدیهی ست که خودش فکر میکند آن را ندارد و ناخودآگاه می بیند که اطرافیانی که با او در غیبتش هم سفره اند* هم معتقدند او لابد آن صفت را ندارد که به دیگری نسبتش می دهد. پس هر چه بیشتر بگوید و صفات بد بیشتری برای سوژه بشمارد، خودش کامل تر است. واقعا این مسئله ناخودآگاه است. چون حتی وقتی طرف می گوید من خودم بی عیب نیستم اما فلانی اینطور است .... یک ظاهرا تواضع عظیم برای خودش میسازد که این تواضع هم در راستای همان انسان کامل بودنش قرار می‌گیرد.

عامل دیگری که غیبت کردن را دوست داشتنی می کند این است که هنگام غیبت، انسان حس نزدیکی زیادی به هم سفره های غیبتش پیدا می کند. چون «ما» در یک طرف و«او» در طرف دیگر است. و این «ما در یک طرف» بودن عاملی ست که تشویق میکند یکی من بگویم و یکی دیگری بگوید و هی تنور داغ شود و هی سوژه منفور تر و ما محبوب تر شویم.

عامل دیگر این که مثل ربا و ریا و زنا و‌کم فروشی و...  نیست که نیازمند زرنگی و دانستن اصول خاصی باشد. هیچ تخصصی نمی خواهد! عامل دیگر این است که غیبت کردن یک‌گناه مستقل است. مثلا شما نمی توانید همینطور بیخودی دروغ بگویید. باید موقعیتش پیش بیاید. یا نمیتوانید همینطور که دور هم نشسته اید بی انصافی‌کنید. اما غیبت مستقل است. میتوان در هر‌جمعی و به هر طریقی سفره اش را پهن کرد و سرگرم شد. واقعا سرگرم کننده است. عامل دیگرش این که انجامش ساده است. مثلا در یک جمع سه نفره وقتی یکی کاری میکند، دو نفر دیگر میتوانند به راحتی و فقط با یک نگاه ملیح به یکدیگر، با هم غیبت نفر سوم را بکنند.

عوامل لذتبخش بودن غیبت بسیارند. در این روزهای دید و بازدید بهترین فرصت است تا با دقت در مصادیق اجرای این رسم دیرین ، شما هم بعضی از این عولمل را استخراج‌کنید و به ما هم یاد بدهید. با تشکر.


"و لا یغتب بعضکم بعضاً أیحب أحدکم أنْ یأکل لحم اخیه میتاً فکرهتموه، و اتقوا الله، إن الله توّابٌ رحیمٌ...؛

و هیچ یک از شما دیگری را غیبت نکند، آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (به یقین) همه شما از این امر کراهت دارید. تقوای الهی پیشه کنید که خداوند توبه‌پذیر و مهربان است. " (حجرات/۱۲) 

  • مصطفا موسوی

افاضات

نظرات (۷)

به چه گناه مناسبتی خوبی اشاره کردی، میگم مناسبتی چون تو این دوره همی های عید خیلی رواج داره! راستش اون دوتا عامل(انسان کامل) و (احساس صمیمیت) رو من خیلی تجربه کردم، اصلا جماعتی رو غیبت به هم پیوند میزنه فارغ از اینکه کاراکتر یه آدم دیگه رو تخریب می کنه و اون نمیتونه از خودش دفاع کنه، تازه بماند خواه ناخواه آدمها بی رحم هم میشن درحین غیبت کردن!
پاسخ:
بله روایت داریم که دلیل این که قرآن از مثال گوشت مرده استفاده کرده اینه که مرده مکیتونه از خودش دفاع کنه، مثل سوژه ی غیبت که نمیتونه از خودش دفاع کنه
سلام
احسنت.
البته روایت است که این گناه خوشمزه، خورشت سگ های جهنم است!
پاسخ:
احسنت به این مثال های زیبای آیات و روایات
سلام
 مهم ترینش همونه که خودتون اشاره کردید، غیبت خیلی سرگرم کنندس ، واسه همین شیرینه
از طرفی ، من فک میکنم ذات کنجکاو انسان هم می تونه یکی از دلایلش باشه.
معمولا گوینده بساط غیبتو پهن میکنه تا با همراهی شنونده ها یه سری اطلاعات جدیدتر از زندگی بقیه بدست بیاره...
شنونده ها هم بخاطر همون بحث کنجکاوی میان می نشینن پای این سفره


**ممنون بابت یادآوری و تلنگرتون :)
پاسخ:
تا حدودی درسته
خواهش میکنم :)
جالبه .. هنوزم مینویسی 
پاسخ:
جالبه دلستونو یادتون بود!
نوشتن خیلی خوبه. خیلی مهمه که بنویسه آدم. حتی کم،حتی ضعیف، حتی پراکنده
  • آب‌گینه موسوی
  • خیلی خوب، استفاده کردم و سپاس. 

  • با تو بدون من
  • متنبه شدیم !
    پاسخ:
    صد در صد!
    عالی بود  استفاده کردیم .. ممنون
    پاسخ:
    لطف دارید :)
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">