اما شما نه آقای روحانی!
فرای این که معصوم و تعریفش چیست، به نظر بنده معصوم را میشود نقد کرد.
واقعیتش این است که ما باید علوم انسانیمان و علوم دینیمان بسیار قوی باشد. طوری که آنچنان دلایل محکم و زیبایی برای رد نقدی که به معصوم میشود آورده شود که شخص نقد کننده نه تنها چیزی بیاموزد، بلکه با هر نقد و بحث اعتقادش به معصوم قویتر شود. اساسا کارکرد نقد فقط خرده گرفتن نیست. انسان در جریان نقد میتواند خیلی چیزها یاد بگیرد. شما توی کلاس از روش حل استادتان، که در یک مقیاس کوچکتر میتوان نسبت به شما در زمینه آن درس معصوم قلمدادش کرد، میگیرید. استاد، یا یکی از همشاگردیهای باسوادترت، میگوید این که فلان ایراد را میگیری یعنی فلان قسمت موضوع را نفهمیدی. این قسمتی که نفهمیدی در اصل چنین است و اگر چنان که میگویی بود فلان تناقض در بهمان اصل را ایجاد میکرد پس رد است!
خب البته اینی که میگویم برای وقتی است که استاد در دسترس باشد یا همشاگردی با سوادی داشته باشی. اما برای نقد معصومین طرف حساب ما این طلبههای غالبا م ف ت خ و ر ی هستند که ۱۴ قرن است دور سر خودشان میچرخند و امروز شاید بیشتر از همهی آن چهارده قرن قدرت دارند و کمتر از همهی آن مفیدند!
بله معصومین را میشود نقد کرد. حتی معصومین را باید نقد کرد! خدا را هم باید نقد کرد! اما چه کسی، پیش چه کسی و چطور نقد کند؟ و هدفش چه باشد؟
پینوشت یک: امیدوارم متوجه شده باشید حرف من با حرف آقای روحانی کاملا متفاوت است. من با زاویه نگاه ایشان مخالفم. بنده کلا در بیشتر موارد با ایشان مخالفم مگر این که عکسش ثابت شود.
پینوشت دو: آقای روحانی هرچند شما واقعا استادید اما واقعا فکر میکنید تا کی میتوانید با راه انداختن بحث های چالشی و حاشیهای، آن هم سر بزنگاه، حواس مردم و منتقدان را از مطالباتشان و از بی عرضگیهایتان پرت کنید؟